Άντρες : 210-8234740 και 210-3611803 - Γυναίκες και μητέρες : 210-3215813 info@18ano.gr

Τελευταία νέα

Ενημερωθείτε σχετικά με τα νέα της μονάδας

Σεμινάριο στη ψυχαναλυτική θεωρία

Στα πλαίσια του νόμου για την εκπαίδευση των ειδικευόμενων ψυχιάτρων στην ψυχοθεραπεία, πρόκειται να υλοποιηθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο για το έτος 2015-2016 με θέμα «Εισαγωγικά μαθήματα στη ψυχαναλυτική θεωρία»

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικευόμενους ψυχιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, επισκέπτες υγείας, νοσηλευτές και γενικότερα επαγγελματίες κοινωνικών επιστημών, ανεξάρτητα οργανισμού ή φορέα που υπάγονται.

Η εκπαίδευση έχει δύο μέρη:

Το 1ο μέρος είναι θεωρητικό, διάρκειας 8μηνών και συμπεριλαμβάνει 20 μαθήματα, εισαγωγής στην ψυχαναλυτική θεωρία και 5 μαθήματα στην ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία ομάδας. Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική. Μέγιστος αριθμός απουσιών 3.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το 1ο μέρος, θα πρέπει να αποστείλουν αίτηση με σύντομο βιογραφικό στην γραμματεία του Επιστημονικού Συμβουλίου (fax: 2132054571 ή στο epep@psyhat.gr), μέχρι 15/9/2015.

Το 2ο μέρος διάρκειας 2 ετών στο οποίο έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν όσοι έχουν παρακολουθήσει το 1ο μέρος και περιλαμβάνει τα εξής:

  • Ανάληψη περιστατικού σε ατομική ψυχοθεραπεία σε συχνότητα 1 φορά την εβδομάδα για 2 χρόνια.
  • Ατομική εποπτεία, σε εβδομαδιαία βάση, με τον κο Τουρνή ή την κα Ισακίδου.
  • Συμμετοχή στην εποπτική ομάδα που γίνεται κάθε Τετάρτη στις 12:00 μ.μ., στην Κοινωνική Επανένταξη του 18 Άνω στο Περιστέρι.

Ως χώρος υλοποίησης του 1ου μέρους του σεμιναρίου ορίζεται η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ψ.Ν.Α. και θα πραγματοποιηθεί από τον Οκτώβριο 2015 – Ιούνιο 2016 (1ο μέρος) σε ομάδα των 30 περίπου ατόμων, μια φορά την εβδομάδα, κάθε Παρασκευή 1-2μμ.

Με την ολοκλήρωση κάθε μέρους του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα λάβουν  βεβαίωση παρακολούθησης που θα εκδίδει το Επιστημονικό Συμβούλιο του ΨΝΑ.

Σας επισυνάπτουμε αναλυτικά το πρόγραμμα του σεμιναρίου, του οποίου την ευθύνη έχει ο κος Τουρνής Σταμάτης Δ/ντής Ψυχίατρος, Ψ.Ν.Α., η κα Ισακίδου Γλυκερία Ψυχίατρος, Επίμ. Α΄, Ψ.Ν.Α., και η κα Σεγρέδου Ειρήνη, Ψυχίατρος, Επίμ. Α΄, Ψ.Ν.Α.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο, είναι δωρεάν

 Αίτηση

Πρόγραμμα σεμιναρίου