Άντρες : 210-8234740 και 210-3611803 - Γυναίκες και μητέρες : 210-3215813 info@18ano.gr

Τελευταία νέα

Ενημερωθείτε σχετικά με τα νέα της μονάδας

Για το Γιώργο Πολύμερο

Ως μέλη της Κοινωνικής Επανένταξης του 18 ΑΝΩ βρισκόμαστε στη δύσκολη θέση ν’αντιμετωπίσουμε το παράλογο. Μέχρι και πριν λίγες μέρες συναναστρεφόμασταν ως συνθεραπευόμενοι  με τον Γιώργο Π. και αυτό που ξέρουμε είναι πως πρόκειται για έναν άνθρωπο που παλεύει καθημερινά να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, 802 μέρες καθαρότητας με καινούργια δουλειά.

Ενεργή η συμμετοχή του στις δραστηριότητες της επανένταξης και παράλληλα τυπικός στις υποχρεώσεις του απέναντι στον νόμο με το συνεχές παρόν του τρία χρόνια τώρα. Μετά από την συνηθισμένη παρουσία του στο Α.Τ. του Αιγάλεω φυλακίζεται χωρία καμία εξήγηση, χωρίς καμία ενημέρωση. Εκεί από συνθεραπευόμενος μας γίνεται ένας κοινός-ποινικός φυλακισμένος. Όπως μάθαμε μέρες μετά για ένα χαμένο παρόν το 2014. Κάπως έτσι παίρνει για μας μορφή το παράλογο.

Βρισκόμαστε σε σύγχυση! Δεχόμαστε το ένα πρόσωπο της πολιτείας που υποστηρίζει με ευαισθησία ένα πρόγραμμα απεξάρτησης ψυχοθεραπευτικού χαρακτήρα χωρίς υποκατάστατα όμως καταδικάζουμε εκείνο που φυλακίζει τυφλά και αδιάκριτα. Απορούμε επίσης με τι γνώμονα κινείται η δικαιοσύνη αφού δεν φυλακίζει κάποιον, ενώ το έχει σκοπό, όταν βρίσκεται στη θέση του χρήστη και το κάνει κατά τη διάρκεια της απεξάρτησης του. Στεκόμαστε αλληλέγγυες στο πλευρό του Γιώργου.  Νιώθουμε την αδικία, λυπόμαστε για την ανελγησία, φοβόμαστε για το αύριο, αγαπάμε την προσπάθεια του Γιώργου αλλά και τη δική μας, θυμώνουμε με το παράλογο, πιστεύουμε στο δίκαιο. Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση – αποφυλάκιση του συνθεραπευόμενου μας προκειμένου να συνεχίσει τη θεραπεία του, διότι αυτό που διεκδικούμε είναι το δικαίωμα στη ζωή.

Τα μέλη της Κοινωνικής Επανένταξης Γυναικών και Μητέρων

Κωνσταντίνα                              Κατερίνα

Χριστίνα                                      Ολγα

Αννα                                             Μαρίνα

Ιωάννα                                         Δήμητρα

 

Σε ποιόν αξίζει το κελί, …μην απορείς

Είναι τυφλοί που αποφασίζουν,  …μην απορείς

Αναλώσιμοι γίνονται οι άνθρωποι;….μην απορείς

Είναι που χάθηκαν τα αισθήματα….μην απορείς

Μπορείς να τους πείσεις πως δεν είναι έτσι; …μην απορείς

Είναι που μια μέρα μαζί μας δεν ζήσαν ….μην απορείς

Φτερό της ελευθερίας πόσες φορές θα κοπείς; ….μην απορείς

Είναι που είμαστε αετοί και δεν αναγνωρίζουμε τα σύνορα της φυλακής….μην απορείς.