210-8234740 και 210-3611803 info@18ano.gr

Τελευταία νέα

Ενημερωθείτε σχετικά με τα νέα της μονάδας

Συνύπαρξη εξάρτησης και ψυχικής διαταραχής

Πρόκειται για ένα ειδικό σεμινάριο με θέμα την «διπλή διάγνωση» (εξάρτηση και ψυχική διαταραχή), με έμφαση στην παρουσίαση κλινικών περιπτώσεων.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε ψυχιάτρους (ειδικευμένους και ειδικευόμενους) και επαγγελματίες που εργάζονται σε δομές Διπλής Διάγνωσης.

Θα συνεργασθούν οι ψυχίατροι, οι κλινικοί ψυχολόγοι, οι ειδικοί θεραπευτές και ψυχοθεραπευτές του 18 ΑΝΩ.

Το σεμινάριο, θα ξεκινήσει στις 18 Οκτωβρίου 2017 και θα πραγματοποιηθεί σε 6 συναντήσεις που θα γίνονται κάθε Τετάρτη 17:00 με 20:00 ,στο Κέντρο Εκπαίδευσης του 18 άνω, επί της οδού Κεφαλληνίας 71 στην Κυψέλη. Ο αριθμός των συμμετεχόντων ορίζεται στους 15 και η επιλογή αυτών, εάν ο αριθμός των αιτήσεων ξεπεράσει το αναμενόμενο, θα γίνει κατόπιν συνέντευξης.

Η παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι δωρεάν και με την ολοκλήρωσή του θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης. Προϋποθέσεις συμμετοχής: αίτηση και σύντομο βιογραφικό σημείωμα. Υπεύθυνος του σεμιναρίου είναι η κα Κατερίνα Μάτσα διδάκτωρ ψυχιατρικής.

Οι ενδιαφερόμενοι για την παρακολούθηση του σεμιναρίου, θα πρέπει να αποστείλουν αίτηση με σύντομο βιογραφικό σημείωμα στο Κέντρο Εκπαίδευσης 18 ΑΝΩ, αποκλειστικά και μόνο στο e-mail: ekpaideusis18ano@gmail.com από την Παρασκευή 29/9/2017 έως την Παρασκευή 13/10/2017 και ώρα 15:00 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 210 8622914, κ. Μπερτάνη Ερμιόνη, ενώ τη φόρμα για τις αιτήσεις συμμετοχής, όπου θα αναγράφετε ονοματεπώνυμο, ειδικότητα, επαγγελματική εμπειρία, τηλέφωνο και email θα τη βρείτε εδώ.

Σας παραθέτουμε ενδεικτικά τη θεματολογία του σεμιναρίου ενώ αναλυτικό πρόγραμμα θα δοθεί στους συμμετέχοντες κατά την πρώτη συνάντηση.

• Κρίση, ναρκωτικά και ψυχοπαθολογικές εκδηλώσεις
• Ψυχοπαθολογία και χρήση ουσιών
• Συναισθηματικές διαταραχές και χρήση ουσιών
• Διαταραχές προσωπικότητας και χρήση ουσιών
• «Συννοσηρότητα» και κίνδυνοι αυτοκτονίας
• Θεραπευτική αντιμετώπιση