Άντρες : 210-8234740 και 210-3611803 - Γυναίκες και μητέρες : 210-3215813 info@18ano.gr

Τελευταία νέα

Ενημερωθείτε σχετικά με τα νέα της μονάδας

Θεραπευτική αντιμετώπιση των εξαστήσεων

Η εξάρτηση, ως σύνθετο και δυναμικό φαινόμενο αποκτά στην εποχή μας νέα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά, έτσι που να καθιστά αναγκαία την συνεχή θεωρητική και κλινική εξειδίκευση.

Στο σεμινάριο που διοργανώνει η Μονάδα Απεξάρτησης  18 Άνω θα παρουσιασθούν: Το πολυπαραγοντικό φαινόμενο της εξάρτησης, η θεραπευτική αντιμετώπιση των εξαρτήσεων και το πλαίσιο της, τύποι εξαρτήσεων και η θεραπευτική προσέγγισή τους, όπως επίσης τα θεραπευτικά Προγράμματα απεξάρτησης, η ψυχοθεραπεία στην απεξάρτηση και η διαδικασία της Κοινωνικής Επανένταξης. Ακόμη θα παρουσιασθούν ειδικά θέματα όπως: Τέχνη και θεραπεία, εξαρτημένα άτομα με ψυχοπαθολογία, εφηβεία και εξαρτήσεις, εξαρτημένη γυναίκα – μητέρα.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εργαζόμενους Προγραμμάτων Απεξάρτησης, σε γιατρούς, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς κ.α. σε Μονάδες Υγείας, σε τελειόφοιτους ή μεταπτυχιακούς φοιτητές, σε σπουδαστές σχολών ψυχολογίας και κοινωνικών επιστημών.

Το θεωρητικό και βιωματικό μέρος του σεμιναρίου θα πραγματοποιείται 2 φορές την εβδομάδα, Δευτέρα και Τρίτη 17.00-20.00, από Νοέβριο του 2016 έως Ιούνιο του 2017, στο χώρο εκπαίδευσης της Μονάδας, επί της οδού Κεφαλληνίας 71 στην Αθήνα.

Οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα αναλαμβάνουν να αναπτύξουν υπό μορφή γραπτής εργασίας, σχετικά θέματα. Μετά το πέρας του σεμιναρίου θα γίνει συζήτηση επί όλων  των εργασιών, όπως επίσης μία συνολική εκτίμηση του έργου.

Παράλληλα καθ’ όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου θα γίνεται πρακτική άσκηση των εκπαιδευομένων, σε δομές της Μονάδας Απεξάρτησης (3 ώρες εβδομαδιαίως κατ’ ελάχιστο – πρωί ή απόγευμα) υπό την εποπτεία εμπείρων θεραπευτών.

Σημείωση: ο αριθμός απουσιών καθ’ όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου δεν είναι δυνατόν να υπερβαίνει τις 6.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων ορίζεται στους 15 και η επιλογή τους θα γίνει κατόπιν συνέντευξης. Η παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι δωρεάν και με την ολοκλήρωσή του θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης. Προϋποθέσεις συμμετοχής: αίτηση και σύντομο βιογραφικό σημείωμα.

Επιστημονικά υπεύθυνοι του σεμιναρίου είναι ο Δημήτρης Υφαντής διδάκτωρ κοινωνιολογίας, Επιστημονικά Υπεύθυνος του τμήματος Εκπαίδευσης – Έρευνας του 18 Άνω και η Κατερίνα Μάτσα διδάκτωρ ψυχιατρικής.

Την οργανωτική επιτροπή του σεμιναρίου αποτελούν οι κ. Κουτζανίδου Αναστασία, Μπερτάνη Ερμιόνη και Εύη Αδάμου του Κέντρου Εκπαίδευσης  18 ΑΝΩ.

Οι ενδιαφερόμενοι για την παρακολούθηση του σεμιναρίου, θα πρέπει να αποστείλουν αίτηση με σύντομο βιογραφικό σημείωμα στο Κέντρο Εκπαίδευσης 18 ΑΝΩ, στο email:  ekpaideusis18ano@gmail.com ή στο fax: 210 8611255 από την Τρίτη 18/10/2016 έως την Δευτέρα 31/10/2016 και ώρα 15:00 μ.μ..

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε  τηλέφωνο  210 8622914.