Άντρες : 210-8234740 και 210-3611803 - Γυναίκες και μητέρες : 210-3215813 info@18ano.gr

Τελευταία νέα

Ενημερωθείτε σχετικά με τα νέα της μονάδας

Θεραπευτική Αντιμετώπιση των Εξαρτήσεων

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Θέμα: ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ

Η εξάρτηση, ως σύνθετο και δυναμικό φαινόμενο αποκτά στην εποχή μας νέα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά, έτσι που να καθιστά αναγκαία την συνεχή θεωρητική και κλινική εξειδίκευση.

Η Μονάδα Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ διοργανώνει και φέτος το ετήσιο σεμινάριο “Θεραπευτική Αντιμετώπιση των Εξαρτήσεων“, στο οποίο θα παρουσιαστούν: Το πολυπαραγοντικό φαινόμενο της εξάρτησης, η θεραπευτική αντιμετώπιση των εξαρτήσεων και το πλαίσιο της, τύποι εξαρτήσεων και η θεραπευτική προσέγγισή τους, όπως επίσης τα θεραπευτικά Προγράμματα απεξάρτησης, η ψυχοθεραπεία στην απεξάρτηση και η διαδικασία της Κοινωνικής Επανένταξης. Ακόμη θα παρουσιαστούν ειδικά θέματα όπως: Τέχνη και θεραπεία, εξαρτημένα άτομα με ψυχοπαθολογία, εφηβεία και εξαρτήσεις, εξαρτημένη γυναίκα – μητέρα.

Επιστημονικά υπεύθυνοι του σεμιναρίου είναι ο Δημήτρης Υφαντής, διδάκτωρ κοινωνιολογίας, Επιστημονικά Υπεύθυνος του τμήματος Εκπαίδευσης – Έρευνας του 18 Άνω και η Κατερίνα Μάτσα διδάκτωρ ψυχιατρικής, τέως διευθύντρια της Μονάδας Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εργαζόμενους Προγραμμάτων Απεξάρτησης και Μονάδων υγείας, σε γιατρούς, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, σε τελειόφοιτους ή μεταπτυχιακούς φοιτητές, σε σπουδαστές σχολών ψυχολογίας και κοινωνικών επιστημών, όπως επίσης σε εκπαιδευτικούς και καλλιτέχνες.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων ορίζεται στους 20 και η επιλογή τους θα γίνει βάσει βιογραφικού. Η παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι δωρεάν και με την ολοκλήρωσή του θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επιβάλλει η έξαρση του κορωνοϊού το σεμινάριο θα πραγματοποιείται διαδικτυακά με την εφαρμογή Zoom, στο Κέντρο Εκπαίδευσης του 18 ΑΝΩ, 2 φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Τρίτη 17.00-20.00, από τον Νοέμβριο του 2020 έως τον Μάιο του 2021, ξεκινώντας από την Δευτέρα 9/11/2020.

Οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα αναλαμβάνουν να αναπτύξουν υπό μορφή γραπτής εργασίας, σχετικά θέματα. Μετά το πέρας του σεμιναρίου θα γίνει συζήτηση επί όλων  των εργασιών, όπως επίσης μία συνολική εκτίμηση του έργου.

Σημείωση: ο αριθμός απουσιών καθ’ όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου δεν είναι δυνατόν να υπερβαίνει τις 6.

Οι ενδιαφερόμενοι για την παρακολούθηση του σεμιναρίου, θα πρέπει να αποστείλουν μια αίτηση συμμετοχής και ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα στο email:  ekpaideusis18ano@gmail.com από την Τρίτη 13/10/2020 έως την Παρασκευή 30/10/2020 και ώρα 15:00 μ.μ.. Σε περίπτωση που λείπει κάτι από τα δύο η αίτηση θα θεωρείται άκυρη.

Επίσης λόγω της διεξαγωγής των σεμιναρίων on – line συνιστούμε σε όσους κάνουν αίτηση να είναι  ιδιαίτερα προσεκτικοί στην αναγραφή της ηλεκτρονικής τους διεύθυνσης. Στη φόρμα της αίτησης πρέπει να αναγράφεται το e- mail στο οποίο θα σας προσκαλεί το τμήμα Εκπαίδευσης μέσω της εφαρμογής zoom. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στη γραμματεία του Τμήματος Εκπαίδευσης 18 ΑΝΩ. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 8622914.