Άντρες : 210-8234740 και 210-3611803 - Γυναίκες και μητέρες : 210-3215813 info@18ano.gr

Τελευταία νέα

Ενημερωθείτε σχετικά με τα νέα της μονάδας

Επιστολή συμπαράστασης στο Γιώργο Πολύμερο

Με λύπη μας, εκπαιδευτικοί, θεραπευτές και μαθητές του Σχολείου 18 Άνω, πληροφορηθήκαμε ότι ο Γιώργος Πολύμερος,  θεραπευόμενος του 18 Άνω, ο οποίος βρίσκεται  στη πιο δύσκολη φάση της θεραπευτικής του πορείας- στο στάδιο της Κοινωνικής Επανένταξης- κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού  για αδίκημα που διέπραξε στο παρελθόν όταν ήταν στη χρήση.

Ο εξαρτημένος δεν είναι ένας χρόνιος και ανίατος ασθενής, που δεν μπορεί να γίνει καλά. Η θεραπεία της απεξάρτησης όμως είναι επίπονη και επώδυνη. Ο Γιώργος με συνέπεια και ωριμότητα, επέλεξε το δύσκολο δρόμο. Να αγωνιστεί απέναντι στις ουσίες χρησιμοποιώντας ως όπλο τη θέληση και την εκπαίδευση.  Μετά από πολλά χρόνια διακοπής σπουδών,  εγγράφηκε στο σχολείο, επιλέγοντας έναν  απροσπέλαστο για πολλούς τομέα σπουδών, τη θετική κατεύθυνση, και με πείσμα άρχισε να σπουδάζει με στόχο την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αντί για το Πανεπιστήμιο, βρέθηκε στην φυλακή.

Σε μια πολύ κρίσιμη χρονική στιγμή, όχι μόνον για την προετοιμασία  για τη συμμετοχή του στις εισαγωγικές εξετάσεις αλλά και για τη σταθερότητα της ομάδας των συμμαθητών του, ο Γιώργος κρατείται προφυλακισμένος. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι με την ποινική μεταχείριση της εξάρτησης, αμφισβητούνται όχι μόνο η σισύφεια προσπάθεια του Γιώργου, αλλά και όλοι και όλες που κάνουν προσπάθεια απεξάρτησης, τα ίδια τα Θεραπευτικά Προγράμματα Απεξάρτησης, αλλά και τα οργανωμένα σχολεία που λειτουργούν στο πλαίσιο τους.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο Γιώργο Πολύμερο και ζητούμε την άμεση αποφυλάκισή του, βάσει των διατάξεων που προβλέπει ο νόμος.

Σχολειο 18 Ανω